BellusWood

Meidän tarinamme

Metsät ovat rikkaus

Metsät opettavat paljon. Metsissämme on lukemattomia hyvin kauniita puita. Niin päältä, kuin sisältäkin. Visakoivu on sekä-että.

Valitettavasti metsätaloutemme ei kuitenkaan anna kaikille puille juurikaan arvoa. 

Myöskään metsäpolitiikkamme tai kuluttajille suunnatut trendit eivät kannusta kannattavuuden rajoilla sinnitteleviä käsityöläisiämme, jotka kuitenkin jalostavat puusta mitä kauniimpia tuotteita.

Näimme puut metsältä

Kun metsiin ja niiden puihin perehtyy, hyvin pian huomaa puutteiden ja vaikeuksien lisäksi myös valtavat mahdollisuudet. Visakoivullakin on vuosisatoja vanhat perinteet: siitä on valmistettu hulppeita huonekaluja Keski-Euroopan ja Venäjän tsaarin hoveihin. Venäjän tsaari Aleksanteri I:n tiedetään jopa lahjoittaneen itse Napoleonille visakoivuisen kalustuksen.

Me, jotka elämme puista ja metsästä, olemme kyllä hyviä insinöörejä kehittämään loistavia tuotteita, mutta nöyrinä ihmisinä oletamme tuotteen markkinoivan itsensä. Valitettavasti nykymaailma ei enää toimi niin. Visakoivullakin on maailmalla valtava kysyntä ja potentiaali, mutta puun tarvitsijat eivät sitä löydä, vaikka samalla tiedämme sitä olevan todella hyvin tarjolla. Niin hyvin, että kasvattajat käyttävät sitä jopa polttopuuna, kun eivät ole löytäneet puulle ostajaa. 

Me, suomalaiset erikoispuiden kasvattajat, kyllästyimme voivottelemaan tilannetta ja päätimme toimia.

Vuonna 2016, ehdotimme tuolloin 60-vuotta täyttäneelle Visaseura ry:lle visakoivun aktiivista markkinointia maailmalle. Tämä johti sarjaan intensiivisiä aivoriihiä, joiden pohjalta myöhemmin syntyisi yhtiömme, ”kaunis puu”, BellusWood Oy.

Meidän lupauksemme

Aivoriihemme ja neuvottelumme jatkuivat pitkälle vuoteen 2018 asti.

 Kun ajatukset oli jaettu ja neuvottelut käyty, keräsimme ympärillemme mahdollisimman asiantuntevan ja motivoituneen tiimin. Niinpä me, 16 innokasta, puihin rakastunutta metsäläistä, perustimme tämän yhteisen yhtiön, yhteisen kauniin puun joulukuisena iltana 1.12.2018 saattamaan puun ostajat ja myyjät toistensa luo.

BellusWood oli syntynyt

Sittemmin, tämä muutaman metsäläisen idea on saanut hyvän vastaanoton ja ottanut tuulta alleen. Alati laajenevan verkostomme avulla kauttamme saadaan vietyä erikoispuuta maailman jokaiseen kolkkaan.

1. Ammattitaitoisesti

2. Asiakaslähtöisesti

3. Reilusti

Tämä on meidän lupauksemme itsellemme ja sinulle.